forum meteorologie, starea vremii, climatologie

Partners

Portal meteorologie   Galerie meteo   Meteo chat   Model WRF-RoMetEx   RSS  
Acum este Mie Apr 29, 2026 12:49 pm

Ora este UTC + 2 [ DST ]

Scrie un subiect nou Răspunde la subiect  [ 15 mesaje ] 
Autor Mesaj
 Subiectul mesajului: grad 4 de avalansa in Fagaras
MesajScris: Lun Dec 08, 2008 11:43 pm 
Neconectat
Weather Guru
Weather Guru

Cred ca este primul nivel 4 de avalansa pe sezonul asta:

http://www.inmh.ro/images/nivologie/nivologie.pdf

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Mar Dec 09, 2008 1:52 am 
Neconectat
EF-5
EF-5

Dar vi se deschide la toti, fara probleme? Stiu ca mergea asta iarna, dar cam din iunie si chiar acum imi apare asa: "Unable to find or create the font BAAAAA+TimesNewRomanPS-BoltMT. Some characters may not display or print corectly". Dau OK si zice "This file or folder contains information not understood by the viewer. Supress for further errors? Fie ca dau DA sau dau NU imi apare o ferastra cu scris care nu se intelege. As fi curios care e cauza de face asa,nu tin neaparat sa pot citi buletinul nivometeorologic.

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Mar Dec 09, 2008 2:32 am 
Neconectat
-40 °C
-40 °C

la mine merge..:P

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Mar Dec 09, 2008 10:03 am 
Neconectat
Tornada
Tornada

Si la mine se deschide! (Andrei, poate nu ai instalat Acrobat Reader-ul.) Interesant si util raportul, dar ar trebui acordata mai multa atentie exprimarii. Iata 2 exemple:

"In Fagaras – In ultimele 36 de ore s-au semnalat ninsori importante si s-au depus pana la 72 cm de zapada proaspata depusa peste cruste mai vechi de gheata (sau zapada umeda inghetata), pe care poate poate aluneca cu usurinta."

"Declansarile de avalanse se pot declansa mai ales prin supraincarcari (cu schiori sau turisti), riscul de declansare al avalanselor find moderat - risc moderat (2)"

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Mar Dec 09, 2008 10:39 am 
Neconectat
Weather Guru
Weather Guru

catalin scrie:
s-au depus pana la 72 cm de zapada proaspata depusa peste cruste mai vechi de gheata (sau zapada umeda inghetata), pe care poate poate aluneca cu usurinta."

Suna de parca el(ei) ar vrea sa se produca o avalansa. :P Dar pe cel care se pare ca a intocmit prognoza il cheama Udo Reckerth, deci sa-l scuzam...

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Mar Dec 09, 2008 1:15 pm 
Neconectat
EF-5
EF-5

Am Acrobat Reader, pentru documente PDF. Ce natie are Udo Reckerth?

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Mar Dec 09, 2008 3:00 pm 
Neconectat
-40 °C
-40 °C

dupa nume..probabil sas de prin zona mea..mures sibiu brasov..da nu bag mana in foc...

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Mar Dec 09, 2008 3:04 pm 
Neconectat
Tornada
Tornada

Foarte probabil sa fie asa! Comunicatul a fost emis de "CMR TRANSILVANIA SUD SIBIU" deci trebuie sa fie de undeva din zona.
Cum nu e roman sunt mai explicabile greselile. Oricum, comentariul meu nu a vrut sa fie rautacios, ci doar sa scoata in evidenta o exprimare hazlie.
:)

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Mar Dec 09, 2008 3:40 pm 
Neconectat
Tornada
Tornada

100% din sibiu...acolo la CMR SB e centrul de nivo pt aria montana a fagarasului...

Sus

Subiectul mesajului: "Exprimare hazlie" ???
MesajScris: Vin Dec 12, 2008 10:36 pm 
Neconectat
Incepator
Incepator

catalin scrie:
Foarte probabil sa fie asa! Comunicatul a fost emis de "CMR TRANSILVANIA SUD SIBIU" deci trebuie sa fie de undeva din zona.
Cum nu e roman sunt mai explicabile greselile. Oricum, comentariul meu nu a vrut sa fie rautacios, ci doar sa scoata in evidenta o exprimare hazlie.

Este poate mai roman decat multi dintre noi chiar daca numele nu-l tradeaza!
Ceeace nu stiti despre buletinele de avalansa este ca acestea se elaboreaza in timpul turei la serviciul de prognoza. Volumul de munca este imens mai ales ca in acelasi timp trebuiesc urmarite si radarele, observatiile de la statii, satelitii, se transmit avertizarile, datele meteo pentru telefonia mobila... etc.
Sigur ca exprimarea este una nu tocmai fericita dar, probabil se datoreaza oboselii, stresului si nu a necunoasterii limbii romane. :oops:
E usor sa iei in ras "o exprimare hazlie" fara sa stii ce presupune munca de prognozist.
Eu unul il cunosc personal pe Udo si sunt sigur ca acesta a fost un accident!
Sper totusi ca astfel de greseli sa nu se mai repete, pentru ca unii carcotasi sa nu arunce in derizoriu munca (gratuita dealtfel) a catorva meteorologi pasionati care se straduiesc din rasputeri sa mentina macar la nivelul actual studiul zapezii (nivologia) in tara noastra.
Fara fonduri, fara o dotare minima necesara de echipament de siguranta si protectie, acesti oameni isi risca vietile cel putin o data pe saptamana pentru ca la Sibiu sa se poata elabora acest buletin nivometeorologic.

Sus

Subiectul mesajului: "Exprimare hazlie" ???
MesajScris: Vin Dec 12, 2008 10:39 pm 
Neconectat
Incepator
Incepator

catalin scrie:

Este poate mai roman decat multi dintre noi chiar daca numele nu-l tradeaza!
Ceeace nu stiti despre buletinele de avalansa este ca acestea se elaboreaza in timpul turei la serviciul de prognoza. Volumul de munca este imens mai ales ca in acelasi timp trebuiesc urmarite si radarele, observatiile de la statii, satelitii, se transmit avertizarile, datele meteo pentru telefonia mobila... etc.
Sigur ca exprimarea este una nu tocmai fericita dar, probabil se datoreaza oboselii, stresului si nu a necunoasterii limbii romane. :oops:
E usor sa iei in ras "o exprimare hazlie" fara sa stii ce presupune munca de prognozist.
Eu unul il cunosc personal pe Udo si sunt sigur ca acesta a fost un accident!
Sper totusi ca astfel de greseli sa nu se mai repete, pentru ca unii carcotasi sa nu arunce in derizoriu munca (gratuita dealtfel) a catorva meteorologi pasionati care se straduiesc din rasputeri sa mentina macar la nivelul actual studiul zapezii (nivologia) in tara noastra.
Fara fonduri, fara o dotare minima necesara de echipament de siguranta si protectie, acesti oameni isi risca vietile cel putin o data pe saptamana pentru ca la Sibiu sa se poata elabora acest buletin nivometeorologic.

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Sâm Dec 13, 2008 12:48 am 
Neconectat
Tornada
Tornada

Salut Grig!
Am tot respectul pentru munca meteorologilor si acum cred ca nu am ales cea mai inspirata formulare cand m-am referit la "expiramea hazlie"... mai corect era "repetitiva".

Imi cer scuze cu aceasta ocazie daca am suparat pe cineva!

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Sâm Dec 13, 2008 12:49 am 
Neconectat
-40 °C
-40 °C

cum spunea si catalin..comentariul nu a fost rautacios..la oricine se poate intampla si se intampla des la roman get beget de la tv..tot respectul pt munca depusa acolo,e unul dintre putinii care isi fac treaba fara sa se stie dar efectele se vad.

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Sâm Dec 13, 2008 7:49 pm 
Neconectat
Weather Guru
Weather Guru

Imi pare si mie rau ca am lasat un comentariu negandit in prealabil...

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Mie Ian 28, 2009 11:22 pm 
Neconectat
Weather Guru
Weather Guru

Am avut dreptate(nu ca ar fi fost si greu... :lol: ), a doua oara pe sezonul asta e risc 4 de avalansa in Fagaras.

Sus

Afişează mesajele de la anteriorul:  Sortează după  
Scrie un subiect nou Răspunde la subiect  [ 15 mesaje ] 

Ora este UTC + 2 [ DST ]